Obvestila


OBISKI- IZHODI
Odločili smo se nekoliko bolj sprostiti režim obiskov in izhodov. Za obe stvari se je potrebno NAJAVITI. In sicer od ponedeljka do petka med 8. in 10. uro na tel. številki 031 544 612. Ob obisku in prevzemu svojca na izhod je obvezna uporaba kirurške maske (pralne maske, šali...niso primerni). Obiski se lahko izvajajo pri vseh naših stanovalcih ob upoštevanju smernic, ki še vedno veljajo za preprečevanje okužbe. Otroci oz. mladoletne osebe v notranje prostore ne smejo vstopati. Obiski se izvajajo vsak dan med 10. in 15. uro, čas trajanja obiska je 30 min. Obiski so dovoljeni za največ dve zdravi osebi hkrati. Obisk je možen v sobi stanovalca. Ob lepem vremenu pa je zaželeno, da stanovalca, če zdravstveno stanje to dopušča, peljete na sprehod po okolici doma. Pred obiskom se morate obvezno JAVITI v dozidavo, kjer vam bomo izmerili telesno temperaturo, izpolnili boste že znano izjavo, si razkužili roke. Vljudno vas prosimo, da na obiske prihajate zdravi, upoštevate zaščitne ukrepe in se držite časa obiska. Svojim svojcem lahko še vedno prinašate priboljške, a upoštevajte zmernost pri količini.
 
vodstvo doma 

SPREMEMBA VIDEO- KLICI

Okužbe v domu se umirjajo, trenutno beležimo okužbo le pri 1 stanovalki in 1 zaposleni. Siva cona je še vzpostavljena, v katero so najprej za 10 dni nameščeni novo sprejeti stanovalci. V obiskom namenjenih prostorih le ti potekajo nemoteno. Lahko se prinašajo tudi priboljški, seveda v omejenih količinah. Vodstvo doma se je odločilo, da lahko postopno pričnemo s tedenskimi aktivnostmi. Tako želimo stanovalcem popestriti vsakdan, jim približati normalno domsko življenje, kolikor je v dani situaciji le mogoče. V preteklem tednu smo se poleg dnevnih jutranjih telovadb pričeli srečevati na skupinah za samopomoč in na tomboli. Seveda še vedno po posameznih enotah in s primerno razdaljo, z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ ter ministrstva. Ker bi radi še dodatno povečali nabor aktivnosti, smo morali ponovno reorganizirati delo posameznih služb, kar pa je privedlo do sprememb pri nudenju možnosti klicev in video klicev z domačimi. Vse spremembe so narejene v dobrobit stanovalcev, zato prosimo za razumevanje, da se navedenih dni in ur držite. Prav tako prosimo za strpnost, če se ne oglasimo takoj. Klici so evidentirani in jih bomo vrnili takoj, ko bo to možno.
Telefonska številka ostaja enaka: 051 216 757. Klici po enotah glede na namestitev svojca so od ponedeljka do petka :
- PONEDELJEK od 12. 00 do 14.00 ure enota A in B
- TOREK od 12. 00 do 14.00 ure enota DEPANDANSE
- SREDA od 12. 00 do 14 .00 ure enota JAVOR in GOSPODINSKE SKUPNOSTI
- ČETRTEK od 12. 00 do 14.00 ure enota EOS- demenca (Lipa in Magnolija)
- PETEK od 13. 00 do 14 .00 ure SIVA/ RDEČA CONA


12.1.2021 Obiski v dozidavi in v sobah potekajo nemoteno od ponedeljka do nedelje. Omogočili smo tudi več terminov.
Naročanje za obiske poteka še vedno od ponedeljka do petka.
V Domu je na današnji dan 204 stanovalcev od tega 1 stanovalec covid-19 pozitiven in 2 zaposlena.  

Ponovno donacija Karitasa Polzela❤️. Tokrat so poskrbeli, da so vsi stanovalci dobili pudinge in jogurte. Za izjemno gesto se jim iskreno zahvaljujemo.
 

Dragi svojci. Na dan 6. 1. 2021, v DU Polzela beležimo 1 primer covid-19 pozitivnega stanovalca in 2 zaposlena.

DRAGI SVOJCI!
S ponedeljkom, 4. 1. 2021 bomo uvedli nekaj sprememb v povezavi z obiski.
Postopno bomo sprostili obiske v sobi za tiste, ki so covid-19 preboleli oz. so nameščeni v domski beli coni ali pa so se cepili. Za obisk se lahko dogovorite od ponedeljka do petka med 8. in 10. uro na tel. številki 031 544 612.
V izogib slabe volje do katere prihaja ob naših opozorilih na kršitve, vam v nadaljevanju ponovno navajamo osnovna pravila in pojasnila, ki si jih pred obiskom dobro preberite!
- OBISKI SE IZVAJAJO V DOZIDAVI (NA NOVO ZGRAJENI DEL DOMA), KAMOR OBISKOVALCI VSTOPATE ZGOLJ Z ZUNANJE STRANI, PREKO BALKONSKIH VRAT. VSTOPITE LAHKO NA POZIV ZAPOSLENEGA
- TUDI ZA OBISKE V SOBI PROSIMO, DA POČAKATE ZUNAJ NA POZIV ZAPOSLENE OSEBE
- PRED OBISKOM VAM BOMO IZMERILI TEMPERATURO IN PODPISATI BOSTE MORALI IZJAVO
- VES ČAS OBISKA JE OBVEZNA JE UPORABA ZAŠČITNE KIRURŠKE MASKE, NOSILI JO BODO TUDI STANOVALCI
- OBVEZNO JE RAZKUŽEVANJE ROK - NA OBISKU JE HRANJENJE PREPOVEDANO
- ZA NOV TERMIN OBISKA SE LAHKO DOGOVORITE PRIHODNJI DELOVNI DAN, KO Z OBISKOM ZAKLJUČITE (TERMINOV NE REZERVIRAMO VNAPREJ, KER NI POŠTENO DO OSTALIH)
- ZA VSAKO NEUPOŠTEVANJE PROTOKOLA SE BO OBISK TAKOJ PREKINIL IN DOTIČNA OSEBA, SE NE BO MOGLA NAROČITI NA NASLEDNJI OBISK.
- ZA POTRDITEV VAŠEGA OBISKA VAM BOMO POSLALI SMS, KI GA BOSTE SKUPAJ Z IZJAVO POTREBOVALI, ČE VAS USTAVI KONTROLA PROMETA
kolektiv DU Polzela

Danes so se proti okužbi covid-19 cepili prvi stanovalci, ki so zdravi in so izpolnjevali pogoje za cepljenje. Cepljenje je izvedel domski zdravnik skupaj s sestro. Sporočamo vam tudi statistiko okužb na današnji dan:
- imamo 13 aktivno okuženih stanovalcev
- 1 aktivno okuženega zaposlenega
Ostanite zdravi!

Božiček ni pozabil na nas. Obdaril je vse stanovalce.

SREDA, 23. 12. 2020
Trend zmanjševanja števila okužb se nadaljuje. Statistika današnjega dne je spodbudna. Aktivno okuženih stanovalcev je 24, delavci 4.

ČETRTEK, 24. 12. 2020 KLICI- VIDEOKLICI- sprememba
S prihodnjim tednom (28. 12. 2020) zaradi lažje organizacije dela, spreminjamo razpored klicev. Prosimo, da se navedenih ur in dni držite, saj je prehajanje med enotami prepovedano.
Telefonska številka ostaja enaka: 051 216 757. Klici so od ponedeljka do petka glede na namestitev svojca:
- PONEDELJEK od 10. 00 do 12.00 ure enota A
- TOREK od 10. 00 do 12.00 ure enota B
- SREDA od 10. 00 do 12 .00 ure enota JAVOR, od 12.00 do 14. 00 ure enota EOS- demenca (Lipa in Magnolija)
- ČETRTEK od 10. 00 do 12.00 ure enota DEPANDANSE
- PETEK od 10. 00 do 12 .00 ure GOSPODINJSKA SKUPNOST, od 12. 00 do 14. 00 ure SIVA CONA

Predsednica Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Marjana Šmajs je v imenu društva obdarila vse stanovalce doma. Stanovalci doma in vodstvo se društvu za to gesto zahvaljuje.

Hvala Lions klubu za voščilnice namenjene stanovalcem.

SOBOTA, 19. 12. 2020
Okužbe v domu se počasi in vztrajno umirjajo. Statistika današnjega dne: 
- 56 okuženih stanovalcev (od tega jih je 6 v splošni bolnišnici Celje, 1 v Golniku)
- 11 okuženih delavcev
Na srečo so okužbe v večini primerov v mili obliki. Zato ni nič čudnega, da se tudi stanovalci v rdeči coni počutijo dobro. 
Obiski se izvajajo, priboljške sprejemamo. 

Danes nam je Neža iz Študentskega kluba Žalec dostavila voščilnice. V klubu so se odločili in pridružili vseslovenski akciji "Mala pozornost za veliko veselje". Prepričani smo, da se jih bodo stanovalci razveselili. Hvala za prijazno gesto.

Prostovoljci Civilne zaščite Polzela, Karitasa Polzela in Krajevnega odbora Rdečega križa Polzela nam v teh težkih časih stojijo ob strani in nam po svojih najboljših močeh pomagajo tako s svojim delom, kot tudi z materialnimi dobrinami.
Tokrat so vse zaposlene razveselili z lepim pismom, sadjem in bonboni. Tudi tokrat se jim za njihovo velikodušnost iskreno zahvaljujemo.

DRAGI SVOJCI!
S ponedeljkom, 14. 12. 2020 bomo uvedli nekaj sprememb.
OBISKI
Sprostili bomo obiske. V prvi vrsti za tiste, ki so covid-19 preboleli oz. so nameščeni v domski beli coni. Za obisk se lahko dogovorite od ponedeljka do petka med 8. in 10. uro na tel. številki 031 544 612. Obiske bomo izvajali od ponedeljka do nedelje med 10.00 uro in 15.00 uro (zadnji možni termin obiska je ob 14.15 uri). V izogib slabe volje do katere prihaja ob naših opozorilih na kršitve, vam v nadaljevanju ponovno navajamo osnovna pravila in pojasnila, ki si jih pred obiskom dobro preberite!
- OBISKI SE IZVAJAJO V DOZIDAVI (NA NOVO ZGRAJENI DEL DOMA), KAMOR OBISKOVALCI VSTOPATE ZGOLJ Z ZUNANJE STRANI, PREKO BALKONSKIH VRAT. VSTOPITE LAHKO NA POZIV ZAPOSLENEGA
- PRED OBISKOM VAM BOMO IZMERILI TEMPERATURO IN PODPISATI BOSTE MORALI IZJAVO
- VES ČAS OBISKA JE OBVEZNA JE UPORABA ZAŠČITNE KIRURŠKE MASKE, NOSILI JO BODO TUDI STANOVALCI
- OBVEZNO JE RAZKUŽEVANJE ROK
- NA OBISKU JE HRANJENJE PREPOVEDANO
- ZA NOV TERMIN OBISKA SE LAHKO DOGOVORITE PRIHODNJI DELOVNI DAN, KO Z OBISKOM ZAKLJUČITE (TERMINOV NE REZERVIRAMO VNAPREJ, KER NI POŠTENO DO OSTALIH)
- ZA VSAKO NEUPOŠTEVANJE PROTOKOLA SE BO OBISK TAKOJ PREKINIL IN DOTIČNA OSEBA, SE NE BO MOGLA NAROČITI NA NASLEDNJI OBISK.
- ZA POTRDITEV VAŠEGA OBISKA VAM BOMO POSLALI SMS, KI GA BOSTE SKUPAJ Z IZJAVO POTREBOVALI, ČE VAS USTAVI KONTROLA PROMETA
PRIBOLJŠKI
PRIBOLJŠKE BOSTE LAHKO OZNAČENE PRINAŠALI OD PONEDELJKA DO NEDELJE MED 10.00 IN 14.30 URO IN JIH ODLOŽILI ZGOLJ V DOZIDAVI (tam, ker se izvajajo obiski), NA PRIPRAVLJENO MIZO.
KOLIČINA JE OMEJENA NA 1 DARILNO VREČKO (VELIKOSTI LISTA A4) Z VSEBINO, KI NI POKVARLJIVA. DOVOLJENI SO SAMO PRIBOLJŠI V ORIGINALNEM PAKIRANJU, DOMA PRIPRAVLJENA HRANA NI DOVOLJENA.
OB NEUPOŠTEVANJU KOLIČINE IN VSEBINE PRIBOLJŠKOV NE BOMO DOSTAVILI. PRIBOLJŠKOV NE BOMO PONOVNO PREPOVEDALI VSEM ZARADI KRŠITEV POSAMEZNIKOV, TEMVEČ LE TISTIM, KI SE TEGA NE DRŽITE!
 
kolektiv DU Polzela