OBVESTILO- POMEMBNO

OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM
26. 11. 2020
Spoštovani svojci!

Nekaj časa se nismo oglasili. Želeli smo dobiti realno sliko trenutne situacije. In tako smo v tem tednu opravili večje število testiranj na covid 19 tako med stanovalci, kot tudi med zaposlenimi.

Testirali smo 108 stanovalcev, od tega jih je bilo 10 pozitivnih. Med 98. zaposlenimi testiranimi je bilo 11 okuženih.

Tako imamo skupno 19 okuženih stanovalcev in 11 zaposlenih. Vsi okuženi so nameščeni v domski rdeči coni, ki jo imamo organizirano v novem prizidku.

Delo je organizirano v stalnih ekipah, ki delajo po 12 ur na dan več dni zapored, vse z namenom, da preprečimo nadaljnje širjenje okužbe.

Za stanovalce je poskrbljeno,počutijo se dobro.

Še vedno lahko v primernih količinah prinašate priboljške in jih odlagate od ponedeljka do petka med 10.00 in 15.00 uro v prizidek, pred vrata, kjer smo izvajali obiske.

Ker je naš fokus usmerjen k preprečevanju nadaljnjega širjenja okužb, bomo tudi glede klicev primorani sprejeti določene spremembe.

Ko bomo protokole uskladili, vam javimo kako in kaj.

 

kolektiv DU Polzela


 OBVESTILO V ZVEZI S KORONAVIRUSOM

20. 11. 2020
Spoštovani svojci in prijatelji naših stanovalcev,
obveščamo vas, da je v DU Polzela, v katerem biva 224 stanovalcev, s COVID-19 okuženih devet stanovalcev, na rezultata odvzetih brisov dveh stanovalcev pa še
čakamo. Pozitivni so tudi trije zaposleni.V domu smo skladno z načrtom za preprečevanje in širjenje okužb organizirali rdečo in sivo cono. Vsi oboleli stanovalci so nameščeni v rdeči coni doma. Počutijo se dobro, za njih je ustrezno poskrbljeno. Svojce o spremenjenem zdravstvenem stanju njihovih najdražjih sproti obveščamo.
Zaposleni v domu skušamo vsem stanovalcem tudi v teh težkih časih zagotoviti največje možno udobje in kar se da normalno bivanje. Vabimo vas, da se dogovorite za telefonski ali video klic s stanovalcem, in sicer na tel. številki 051 216 757. Klici so možni od ponedeljka do nedelje med 9. 30 in 14. 30 uro, ne glede na namestitev stanovalcev.
Prostore v domu vsakodnevno razkužujemo in še naprej izvajamo tudi vse druge preventivne ukrepe po priporočilih zdravstvene stroke za preprečevanje širjenja okužbe.
Skladno s situacijo smo obiske do nadaljnjega odpovedali. Prinašanje priboljškov je dovoljeno, v omejenih količinah. Neprimerne stvari bomo odstranili. Pred vrati za obiske bo miza, kamor jih boste lahko odlagali med 10.00 in 14.00 uro. Kasneje in drugje jih ne sprejemamo.
Za aktualne informacije o stanju v našem domu spremljajte obvestila na naši spletni strani ali stran na Facebooku, kjer redno objavljamo najnovejše informacije.
Hvala vsem za razumevanje in spodbudne misli.
Ostanite zdravi!
Eva Lenko, direktorica
 

 


OBVESTILO ZA SVOJCE!

Ker v domu trenutno ne beležimo nobene okužbe, smo sprejeli naslednje odločitve:

OBISKI IN PRIBOLJŠKI

V Domu upokojencev Polzela bomo s 16. 11. 2020 ponovno pričeli z izvajanjem obiskov.

Za obisk se lahko dogovorite od ponedeljka do petka med 8. in 10. uro na tel. številki 031 544 612Obiske bomo izvajali od ponedeljka do petka med 10.00 uro in 15.00 uro (zadnji možni termin obiska je ob 14.15 uri).

Trudimo se, da bi naše stanovalce v kar največji meri zavarovali pred možnostjo okužbe s COVID-19, zato smo se tako zaposleni, kot tudi obiskovalci dolžni držati predpisanih navodil pristojnih služb. Žal pa smo pa pri obiskih v preteklosti navkljub vsemu zaznavali kršitve, ki pa lahko imajo negativne posledice za vse. V izogib nadaljnjih kršitev in slabe volje do katere prihaja ob naših opozorilih na kršitve, vam v nadaljevanju ponovno navajamo osnovna pravila in pojasnila, ki si jih pred obiskom dobro preberite!

- OBISKI SE IZVAJAJO V DOZIDAVI (NA NOVO ZGRAJENI DEL DOMA), KAMOR OBISKOVALCI VSTOPATE ZGOLJ Z ZUNANJE STRANI, PREKO BALKONSKIH VRAT. VSTOPITE LAHKO NA POZIV ZAPOSLENEGA

- PRED OBISKOM VAM BOMO IZMERILI TEMPERATURO IN PODPISATI BOSTE MORALI IZJAVO

- VES ČAS OBISKA JE OBVEZNA JE UPORABA ZAŠČITNE KIRURŠKE MASKE

- OBVEZNO JE RAZKUŽEVANJE ROK

- NA OBISKU JE HRANJENJE PREPOVEDANO

- PRIBOLJŠKE LAHKO PRINAŠATE S SABO NA OBISK. IZVEN ČASA OBISKOV PA JIH ODLOŽITE ZGOLJ V DOZIDAVI (tam, ker se izvajajo obiski) OD PONEDELJKA DO PETKA MED 10.00 IN 14.30 URO. KOLIČINA JE OMEJENA NA 1 DARILNO VREČKO (VELIKOSTI LISTA A4) Z VSEBINO, KI NI POKVARLJIVA. STVARI BODO ŠLE NAMREČ ZA 72 UR V KARANTENO. DOVOLJENI SO SAMO PRIBOLJŠI V ORIGINALNEM PAKIRANJU, DOMA PRIPRAVLJENA HRANA NI DOVOLJENA. OB NEUPOŠTEVANJU KOLIČINE IN VSEBINE BOMO PREVZEM ZAVRNILI OZ. IZLOČILI.

- ZA NOV TERMIN OBISKA SE LAHKO  DOGOVORITE PRIHODNJI DELOVNI DAN, KO Z OBISKOM ZAKLJUČITE (TERMINOV NE REZERVIRAMO VNAPREJ, KER NI POŠTENO DO OSTALIH)

- ZA VSAKO NEUPOŠTEVANJE PROTOKOLA SE BO OBISK TAKOJ PREKINIL IN DOTIČNA OSEBA, SE NE BO MOGLA NAROČITI NA NASLEDNJI OBISK.

- ZA POTRDITEV VAŠEGA OBISKA VAM BOMO POSLALI SMS, KI GA BOSTE SKUPAJ Z IZJAVO POTREBOVALI, ČE VAS USTAVI KONTROLA PROMETA

VIDEOKLICI

Tudi glede klicev in videoklicev so spremembe. Že vnaprej prosimo, da svoje klice omejite na 15 min, saj bomo tako bomo lahko ugodili čim večjemu številu želja. Številka na katero lahko pokličete je 051 216 757. Zaradi nemotenega delovnega procesa zadolženih za izvajanje klicev, se bomo določenega razporeda striktno držali.

§  Od ponedeljka do petka se klici izvajajo po enotah. Pokličete lahko med 10. in 14. uro glede na namestitev stanovalca:

- PONEDELJEK ENOTA A

- TOREK ENOTA B

- SREDA ENOTA GOSPODINJSKE SKUPNOSTI 1 IN 2 TER JAVOR

- ČETRTEK ENOTA DEPANDANSE

- PETEK ENOTA Z OSEBNIM SPREMLJANJEM (LIPA IN MAGNOLIJA)

 

§  Za vikend so klici možni med 9.30 in 15.30 uro, ne glede na namestitev stanovalca.

 Bodite dobro, ostanite zdravi!


 
Dragi svojci!
Obveščamo vas, da imamo potrjeno okužbo s koronavirusom pri eni stanovalki našega doma, pri kateri smo po vrnitvi iz bolnišnice preventivno opravili odvzem brisa. Stanovalko smo ob vrnitvi v dom namestili v t. i. sivo cono, kjer ni imela stika z drugimi stanovalci, zanjo pa je skrbela ločena ekipa zaposlenih. Trenutno je stanovalka v bolnišnici. Ves čas pozorno spremljamo vsa odstopanja pri počutju in zdravstvenemu stanju stanovalcev in zaposlenih ter ob najmanjšem odklonu izvedemo preventivno testiranje. Vse aktivnosti v domu potekajo normalno, ločeno po enotah. Še vedno pa se lahko poslužujte klicev med 9.30 in 15.30 uro. Vse spremembe vam bomo javili redno, spremljajte nas. Ostanite zdravi!


Spoštovani!
Žal vas moramo tudi mi obvestiti o okužbi v našem domu. Okužba je bila potrjena pri eni od naših zaposlenih. Okužena oseba že od torka, 27.10.2020 ni bila prisotna na delovnem mestu.
Povezali smo se z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje.
Vsi odvzeti brisi pri stanovalcih in zaposlenih do danes so negativni. Stanovalci se počutijo dobro in so dobre volje. Za priboljške in malice je poskrbljeno.
Zaradi tega bodo vrata za obiskovalce še naprej zaprta.
S svojimi najdražjimi lahko stopite v stik preko video klica ali telefona vsak dan med 9.30 in 15.30 uro na telefonsko številko 051 216 757.
O spremembah vas bomo sproti obveščali preko domske spletne strani in Facebook strani.
Ostanite zdravi!
 


DRAGI SVOJCI
Dolgo smo se trudili omogočati obiske, a sedaj žal sporočamo, da smo z jutrišnjim dnem (24. 10. 2020) zaprti za vse vrste obiskov.
Splošne informacije bomo objavljali na spletni strani doma in na facebook strani, o utripu življenja pa na facebook strani.
Komunikacija s stanovalci je izredno pomembna, zato ponovno, kot prejšnjič ob zaprtju, omogočamo klice in video klice VSAK DAN od 10.00 do 15. 45 ure, na telefonski številki 051 216 757.
Prinašanje priboljškov ni dovoljeno.
Ob morebitnem poslabšanju oz. spremembi zdravstvenega stanja vašega svojca, vas bomo obvestili mi.
 
#ostanimozdravi Polzela, 23. 10. 2020

PRIBOLJŠKI 

Glede na priporočilo naše higieničarke, ki je mnenja, da prinos priboljškov iz različnih okolij predstavlja prevelik riziko za okužbo, smo se odločili, da z dnem, 23.10.2020 ne dovolimo več prinosa priboljškov v DU Polzela. 

Za morebitne dodatne malice itd. bomo poskrbeli. 

hvala za razumevanje


OBISKI, 20.10.2020

Z današnjim dnem smo prenehali izvajati obiske v sobah stanovalcev. Za ostale jih zaenkrat še izvajamo. KLICI

Svoje svojce lahko pokličete od ponedeljka do petka med 10.30 in 13.30 uro, ne glede na to na kateri enoti se nahajajo. 

Za video/ klice smo dosegljivi na telefonski številki: 051 216- 757. Da bomo klice lahko zagotovili čim večjemu številu stanovalcem, svoj klic omejite na 15 min. 


                                                          ❗⚠️OBVESTILO⚠️❗

V Domu upokojencev Polzela smo s 24. 9. 2020 ponovno pričeli z izvajanjem obiskov. Za obisk se lahko dogovorite od ponedeljka do petka med 8. in 10. uro na tel. številki 031 544-612

Trudimo se, da bi naše stanovalce v kar največji meri zavarovali pred možnostjo okužbe s COVID-19, zato smo se tako zaposleni, kot tudi obiskovalci dolžni držati predpisanih navodil pristojnih služb. Žal pa smo pa pri obiskih navkljub vsemu zaznavali kršitve, ki pa lahko imajo posledice pri vseh. V izogib nadaljnjih kršitev in slabe volje do katere prihaja ob naših opozorilih na kršitve, vam v nadaljevanju ponovno navajamo osnovna pravila in pojasnila, ki si jih pred obiskom dobro preberite!

- OBISKI SE IZVAJAJO V DOZIDAVI (NA NOVO ZGRAJENI DEL DOMA), KAMOR OBISKOVALCI VSTOPATE ZGOLJ Z ZUNANJE STRANI, PREKO BALKONSKIH VRAT. VSTOPITE LAHKO NA POZIV ZAPOSLENEGA

- PRED OBISKOM VAM BOMO IZMERILI TEMPERATURO IN PODPISATI BOSTE MORALI IZJAVO

- VES ČAS OBISKA JE OBVEZNA JE UPORABA ZAŠČITNIH KIRURŠKIH MASK

- OBVEZNO JE RAZKUŽEVANJE ROK

- NA OBISKU JE HRANJENJE PREPOVEDANO

- PRIBOLJŠKE ŠE VEDNO LAHKO PRINAŠATE S SABO NA OBISK, IZVEN ČASA OBISKOV PA JIH KOT DOSLEJ ODLOŽITE V AVLI DOMA 

- ZA NOV TERMIN OBISKA SE LAHKO DOGOVORITE PRIHODNJI DELOVNI DAN, KO Z OBISKOM ZAKLJUČITE (TERMINOV NE REZERVIRAMO VNAPREJ, KER NI POŠTENO DO OSTALIH)

- ZA VSAKO NEUPOŠTEVANJE PROTOKOLA SE BO OBISK TAKOJ PREKINIL IN DOTIČNA OSEBA, SE NE BO MOGLA NAROČITI NA NASLEDNJI OBISK

 

 Bodite dobro, ostanite zdravi!

Kolektiv DU Polzela